MihaiG

14 12 2011

Buna ziua/dimineata/seara. As dori sa imi tin numele anonim din cauze ce le voi preciza mai tarziu. Sunt un baiat de 16 ani care recent a trecut prin mai mult decat poate duce. Sunt elev al […moderat…], un liceu foarte bun care este situat pe locul […moderat…] national. Visul meu a fost mereu sa ajung aici, iar acum dupa un an si jumatate, lumea mea a luat o intorsatura groaznica. Sunt in clasa a X-a si nu doresc sami precizez numele datorita faptului ca e destul de unic. Vara aceasta mam indragostit pentru prima oara si am avut unele din cele mai grozave momente din viata mea, dar nu am avut o relatie in sensul adevarat al cuvantului. Inca o iubesc pe acea fata , dar numai eu stiu cate sacrificii am facut si cat de mult miam dorit ca ei sai fie bine. dar recent aceasta fata mia intors spatele si ma ignora. desi mai vorbim din cand in cand,dar nu cum era. Daca nu am fost impreuna, am reusit sa fim prieteni cei mai buni. si stim amandoi asta pentru ca neam spuso de atatea ori. As dori ca problema mea sa se termine aici. Notele mele sunt groaznice , nu mai am chef de nimic . nu mai am chef de invatat, nu mai am chef de stat, ma simt ca o leguma congelata.Nu mai stiu ce simt , ce vreau ce cred, e fac, nu mai stiu nimic.Parintii mei sunt dezamagiti si urasc asta. Niciodata in viata mea eu nam vrut sa ii dezamagesc, dar ei cred ca o fac intentionat ( si stiu ca nu cred cu adevarat asta) dar ma ranesc si nu mai suport.Vreau sami inchei socotelile cu viata. Chiar daca mai am multe de trait si de facut.Dar numi asa. Si nici nu vreau sa asept sa se faca situatia mai buna ca de una singura nu se va face mai buna , ba din contra, se va inrautati. va rog frumos ajutatima.


Acțiuni

Information

7 responses

14 12 2011
addsalu

Draga Mihai,

Din motive care tin de siguranta, am moderat anumite elemente din comentariul tau.

Dragostea este un sentiment frumos, sublim, inaltator! Merita, merita si iar merita sa iubesti! Intr-adevar, atunci cand o poveste de dragoste ajunge la capat, din diverse motive, parca simti ca te prabusesti dintr-o data si ca, din al noualea cer, ajungi uluitor de repede pe pamant…

Te-ai gandit vreodata ca ea te-ar putea privi nu ca pe un iubit, ci doar ca pe un prieten foarte bun, foarte apropiat?

Scrii ca nu ati avut o relatie in adevaratul sens al cuvantului. La ce te referi? Daca te referi la faptul ca, poate, nu ati facut sex, atunci trebuie sa iti spun ca o relatie nu se rezuma la sex! Suntem oameni, nu animale, si daca tot ceea ce urmarim intr-o relatie este sexul, latura fizica, atunci suntem cei mai nefericiti dintre vietuitoarele acestui pamant! Ceea ce ati cladit voi vara trecuta, te rog sa ma crezi, valoreaza mai mult decat daca v-ati fi petrecut cateva ore facand ceea ce, in mod firesc pentru varsta pe care o ai, viseaza orice baiat. Odata cu trecerea timpului insa, vei vedea, ajungi sa privesti lucrurile altfel! Sexul nu este altceva decat incununarea unei relatii, nu relatia insasi. Este implinirea unor sentimente care se dezvolta in timp, care cresc, care se maturizeaza…

Bazandu-ma DOAR pe putinele elemente pe care ni le-ai scris, as fi tentat sa cred ca a fost o relatie in care amandoi v-ati simtit bine, in care ati savurat orele petrecute impreuna, povestile pe care vi le-ati impartasit… ati devenit prieteni foarte buni, foarte apropiati… Si tind sa cred ca, la un moment dat, te-ai indragostit de ea, iar ea poate ca s-a speriat, declarandu-se poate nepregatita pentru mai mult…

Si acum haide sa discutam putin despre subiectul suicidului sau, cum il numesti tu, al incheierii socotelilor cu viata. Iti dau dreptate cand scrii ca situatia ta nu se va imbunatati de una singura! Dar nu iti dau dreptate daca tu crezi ca moartea este rezolvarea. Eu nu scriu “unica rezolvare” pentru ca, in fond, eu nu cred ca moartea ar fi o rezolvare in sine, ba dimpotriva! Este cea mai proasta alegere pe care ai putea sa o faci! Nu iti va rezolva nici situatia notelor de la scoala, nici pe cea a relatiei pe care o ai sau pe care ai avut-o!

Daca esti dispus sa incercam sa gasim impreuna o varianta mai buna, daca esti dispus sa accepti faptul ca moartea nu iti ofera decat garantia ca nu vei mai putea schimba nimic niciodata si ca doar alegand sa traiesti poti schimba lucrurile si, de ce nu, vei putea lupta pentru a o recuceri pe domnisoara de care esti indragostit, atunci eu – noi – sunt(em) aici!

Ti-am facut o “categorie” a ta – “MihaiG”. Te astept sa revii!

Cu prietenie,
Adrian

15 12 2011
red apple

viata e un dar de la Dumnezeu si fie ea cat de buna sau cat de rea nu ai dretu sa ti-o iei
gandestete cum ar fi sa se imtample te sinucizi si chiar in momentul ala persoana pt care vrei sa iti ieu viata sa faca acelasi lucru pentru tine …sau nu stiu .. mai lasa sa treaca din timp …

16 12 2011
Mihai

Cand am spus o relatie adevarata ma refeream la faptul ca nu neam putut numi iubit si iubita.Iar in legatura cu sexul , nu sar pune niciodata pe lista asteptarilor mele principale. Eu am vrut intotdeauna sa fie ea fericita si pe primul loc. Am reusit sa vorbesc astazi cu ea si mia spus ca a realizat ca a sacrificat prea mult pentru mine si ca traiam intro fantezie. Astazi totodata am fost la spital doarece miam fracturat pumnul dand cu pumnul in perete din cauza nervilor. Nu am iesiri nervoase dese,dar astazi nu mam putut abtine.Doctorita de la radiografii a spus ca arat deplorabil si ma dus la urgente unde am facut zeci de analize. A rezultat ca sunt perfect sanatos, dar cand mau dus si la psihologul spitalului mi sa spus ca sufar de depresie. Si acum imi astept tratamentul. Totodata au vrut sa ma interneze,dar nu stiu motivul. Iar Adrian, eu iti sunt mai mult decat recunoscator pentru atentia acordata , apreciez enorm.

24 12 2011
OFELIA(psiholog)

gandeste-te ca a fost o amagire ,un vis si undeva te asteapta o dragoste care este adevarata si care atunci cand o sa intalnesti o sa realizezi ce frumoasa este, o sa-ti dai seama ce tribut voiai sa platesti pentru o amagire ,fii puternic si lupta cu viata poate esti unul ales de Dunezeu sa fii puternic si sa treci peste praguri pe care doar oamenii deosebiti le trec ….eu sunt convinsa ca viata este cel mai frumos dar ai incredere in tine si-n viata si n-o abandona !!!!!!!!!!!!!!!

28 12 2011
Csilla

Salut,
Nu sunt eu candidatul ideal pentru a-ti raspunde, pentru ca si eu, la randul meu am ajuns aici cu ganduri sinucigase. Totusi, faptul ca situatia in care esti imi e atat de cunoscuta, ma face sa scriu. Am intrat si eu in cel mai bun liceu din orasul meu. A fost atat de greu sa intru acolo, si am reusit. In clasa a X-a m-am indragostit de un baiat, care nu a impartasit sentimentele mele. Am crezut ca nu voi mai iubi pe nimeni in afara de el… nu a fost usor deloc sa trec peste situatie. Primul lucru care l-am invatat atunci, a fost sa renunt la idea de a fi prieten sau a incerca de a fi prieten cu el. Cand ai sentimente fata de o persoana, prietenia nici nu intra in discutie, este doar o metoda pentru a te tortura. Nu reusesti sa te vindeci, daca e mereu in preajma, daca va vedeti des, sau vorbiti des.
In consecinta, nu ne-am mai intalnit, nu am mai vorbit, si am reusit sa trec peste el in cateva luni.
Ma gandeam doar la cat de greu a fost sa intru in acel liceu, cat de mult imi doream si la faptul ca doar atat mi-a mai ramas. Daca atat mi-a ramas, ma straduiam sa scot cel mai bun din acest lucru. Am luat materiile pe rand, m-am incapatanat si am inceput sa invat. Si a meritat din plin! Printre colegi am gasit niste prieteni adevarati, acum, dupa 10 ani realizez cat de profunde au ramas acele prietenii si cat de importante imi sunt.

Peste un an, cand am fost aproape 18, si am renuntat la idea de a gasi dragostea, am gasit-o unde nici nu ma asteptam. Am trait 3 ani foarte fericiti alaturi de noul meu prieten, am inceput facultatea impreuna, avem atatea amintiri frumoase impreuna. Coincidenta a adus, ca noul meu prieten sa fie prieten bun cu baiatul de care eram indragostita la 16 ani, fara sa stiu de acest lucru. Am gasit in el un prieten adevarat. Suntem inca prieteni, o prietenie care s-a dezvoltat cand eram amandoi pregatiti pentru asta, fara incarcarcari sentimentale.

Ceea ce vroiam sa spun este ca pana ce ai un fir de care sa te agati, merita sa concentrezi asupra acestuia. Pana la urma, de rareori reusim sa fim pe top si pe plan profesional si pe plan sentimental. Daca nu ne merge pe un plan, merita sa ne straduim pe partea cealalta. Relatia de cuplu nu e ceva ce o primim dupa merit, si in niciun caz nu depinde doar de noi. Pe plan profesional insa, majoritatea depinde de noi. Pe mine m-a ajutat sa am mai multa incredere in sine, sa-mi fac prieteni valorosi, si sa ma reazlizez pe plan profesional. A meritat!
Scrii ca esti intr-un liceu bun si ca visul tau a fost sa intrii acolo. Incearca sa traiesti aceasta parte a visului, nu stii niciodata ce oportunitati ti se deschid. Sunt nenumarate optiuni, de exemplu programe de schimb deja din liceu, poate merita sa verifici daca nu ai sansa sa pleci undeva pentru o vreme sa invati, nu stii niciodata…

Si nu pot sa nu pun accent din nou si pe faptul, ca iti faci singur rau, daca incerci sa fi prieten cu persoana pe care o iubesti fara ca aceste sentimente sa fie reciproce.

18 01 2012
ben

Mihai si eu am iubit o fata!!
Era noaptea tarziu si eu inaca nu dormeam…(de ce nu ma iubit?)gandurile ma framantau si umbrele negre dansau oribil in vidul sufletului meu…”Am decis sa ma mut” pe strada cu deznadejdea in valea umbrei mortilor.,lipsita de sens si fara viata…
Vizavi de mine locuia depresia si in fiecare seara ma vizita inainte de culcare…Eram asa de intimi…
La inceput am ezitat ,insa nu dupa mult timp am zic ca oricum ”viata”nu m-a facut fericit ,si de ce nu as cunoaste si moartea…?
A intrat pe usa….intr-o noapte tarzie de iarna cand cerul deasupra capului meu era de plumb,si pamantul de sub mine de arama..Sa apropiat de mine intinzindu-mi mana…Avea ochi sticlosi si reci,lipsiti de orice sentiment ….
Pasea atat de sigur incat tresaream la fiecare pas de-al sau..
-Inima mea striga…nu! nu vreau!..ceva din mine ,parca de undeva departe ma oprea…Mintea spunea :fa-o!! ce mai astepti?
Zilele insa treceau una cate una,saptamani si luni..
Moartea insa ma vizita tot des si mai insistent, plecan-d de la mine doar catre dimineata…Imi cerea sa-i dau mana si sa merg cu ea…undeva departe..Cand incercam sa intind mana catre ea efectiv simteam cum ingheata sufletul in mine doar la apropierea de acea mana lunga,malefica.Intr-o zi insa m-a vizitat o fata cu numele speranta.Ea ma placea, insa eu eram indiferent fata de ea…Printre altele ea mi-a spus ca Isus ma iubeste si vrea sa-mi de-a o viata noua,minunata.
Eu am ridicat din sprancene neincrezator,si am mers acasa,’in vale”Acolo deznadejdea impreuna cu minciuna au venit repede la mine imbratisandu-ma si m-au convins in prima faza ca totul este zadarnic,deoarece sunt prea pacatos pt a mai putea fi acceptat de Isus.Si ca nu merita(cica!)
Deznadejdea ma ”inbratisat”din nou asiguranduma ca nu voi ramanea in starea aceasta deoarece moartea(mance-o iadul) va veni la mine cu ”solutia”la problemele mele…
Moartea a fost asa de insistenta…a stat acolo pana dimineata in prag cu mana intinsa catre mine…Profilul trupului sau cetos si murdar umplea efectiv tocul usii nelasand sa patrunda de loc din lumina lunii in camera mea rece..Insa spre dimineata la rasaritul soarelui a fugit caci nu iubea lumina,ba inca vazuse si pe speranta ca daduse coltul pe strada si se indrepta spre casa mea odata cu ivrea zorilor.Plecand intoarse capul catre mine si cu un glas metalic si rece ma asigura ca la lasarea seri va veni din nou…In mine sangele pulsa si fiori reci imi fulgerara sufletul….Imediat dupa el, speranta intra pe usa pasind cu atata finete si eleganta…M-a izbea diferenta dintre ea si Moartea…Inima mea spune:si daca Speranta spune Adevarul?Privind-o simteam ca pot avea incredere in ea..Ea nu putea minti desi,vecina de langa casa mea:Minciuna si fratele ei Inselaciunea, numa lucuri rele spuneau despre ea…
Cu toate astea am decis sa ascult Speranta.Ea mi-a spus ca daca il chem pe Isus, care ma iubeste nespus de mult ,in inima mea voi fi iertat de orice pacat.El ma va muta din ”vale”sus pe culme in imparatia dragostei Sale unde nu exista noaptea si moartea nu are acces…
Acolo voi intelege scopul vietii mele,si voi scapa de ”deznadejdea…”
Acolo imi voi apuca destinul pt care am fost creat si voi lasa in urma toata lipsa de sens…Si acel sentiment de insuficienta..
Acolo Dragostea,Bucuria,Pacea vor fi prietenele mele vesnice ,si Isus care este sursa si sensul vietii imi va arata vesnicia lui…
In sinea mea mi-am spus:voi incerca asta,si daca se va intampla aceasta nu voi mai accepta sa merg din nou in ”vale”
Trebuia doar sa-L chem cu credinta pe Isus…si l-am chemat…
De atunci ani au trecut si acea vale a ramas mult in urma …
Privind inapoi imi dau seama cat de josnice erau ”prietenele mele ”deznadejdea,minciuna si inselatoria…ele niciodata nu m-au iubit…ele de fapt lucrau mana in mana cu moartea….si ma urau..
Acum insa, acestea au ramas undeva in urma si doar amintirea vaga, mai imi spune ca undeva candva am locuit in ”Vale”
Sunt asa de fericit acum.Gasindu-l pe Isus am gasit sensul vieti.Cine se increde in sinele lui ori in altcineva decat Isus ramane in moarte spirituala in pacat si deznadejde…Apuca adevarata Viata…Cheama-l pe Isus sa te ajute!sa te restaureze!!vei vedea ca e pe bune…

29 06 2012
MihaiG

am reusit sa trec peste a durat atat de mult si a fost un drum foarte greu pentru mine si familia mea am fost internat in spital intrucat miam spart montul de atunci au trecut luni bune am gasit o fata ( culmea coincidentei alaltaieri neam despartit ) dar acum sunt sigur ca voi putea sa o recuceresc mati ajutat enorm si va sunt vesnic recunoscator . voi impreuna cu fata care ma vazut pentru cine eram miati salvat viata si pentru asta va iubesc pe toti!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.