Adalia

26 03 2017

Ma simt atât de bizar ca am ajuns sa va scriu si eu… dar simțeam ca ma prăbușesc… Sunt divorțată de un pic de vreme si … destul de fragilă. Ajutati-ma un pic, va rog!! … apoi, va voi înapoia cu dobânda…timp si susținere ca în alte vremuri. Multumesc…

Anunțuri

Acțiuni

informatie

3 responses

26 03 2017
Adrian

Dragă Adalia,

Bine ai revenit! În coloana din dreapta a fost creată o căsuță cu acest pseudonim. Scrie-ne AICI, te rugăm, problemele cu care te confrunti! Și, între timp, capul sus, dragă Adalia!

Cu prietenie,
Adrian

27 03 2017
Gabriela Cîrstea

Dragă Adalia,

Am să-ți spun câte ceva din experiența mea, în speranța că te va ajuta.
A trecut multă vreme de când am divorțat, așa că pot privi înapoi cu suficientă obiectivitate. Pe mine m-a ajutat asumarea responsabilității. Adică după o perioadă de timp în care mi-am plâns de milă și mi-am căutat tot felul de scuze în greșelile celorlalți, am înțeles că cel mai bine ar fi să recunosc că proverbul românesc “cum îți așterni, așa dormi” are un sâmbure de adevăr. Făcusem o alegere greșită și suportam consecințele. Foarte târziu am înțeles semnificația cununiei ca “Sfântă taină”.
Mă bucură foarte mult să văd cupluri căsătorite, care au rămas alături indiferent de greutățile prin care au trecut și au continuat să se sprijine și să se respecte. Dar sunt și cupluri căsătorite absolut jalnice și recunosc că decât să fiu într-un astfel de cuplu, prefer singurătatea.
Privind partea plină a paharului, divorțul m-a obligat să-mi cultiv independența. M-am bucurat să descopăr că-mi pot purta singură de grijă, că pot lua decizii bune, că-mi pot crește singură copilul (ajuns acum la maturitate). Dar singurătatea nu e o soluție, mai ales dacă ești tânără.
Închei într-o notă optimistă: nu te lăsa doborâtă de micile răutăți ale celor din jur (cea mai stupidă întrebare pe care o vei auzi e asta: dar de ce ați divorțat?) și ocupă-te de tine. Părintele Arsenie Papacioc avea o vorbă pe care eu încerc să o aplic: Pune-te la punct!
Îți doresc multă sănătate!

Gabriela

30 03 2017
miha

Se spune ca refacerea dupa o despartire, dureaza cam dublu perioadei relatiei, Adica daca ai vorbit doi ani cu cineva, iti ia cam patru ani sa te refaci si sa uiti ce a fost greu si dureros. E o suferinta cumplita sa te desparti de persoana iubita, sa continui sa treci prin viata cu inima franta. Cele doua fiinte, el si ea se conecteaza la nivel cerebral si chiar daca atunci cand vor sa se desparta pentru ca nu se mai iubesc… surpriza: tot intervine suferinta din cauza acestor conexiuni cerebrale si emotionale care cu trecerea timpului se diminueaza. Doare in fiecare zi, in fiecare clipa si intre timp mai trebuie sa ne castigam si existenta, sa muncim, sa fim obiectivi si implicati la serviciu pana cand intr-o zi, dupa ce timpul necesar va fi trecut, ne dam seama ca avem de invatat ceva din fiecare experienta de viata si ca putem sa gasim pe altcineva care sa apara in viata noastra si sa o lumineze, sa ne aduca bucurie si din nou iubire. Se spune ca un om, in viata se indragosteste de mai multe ori. Sau daca nu, daca tu decizi in sufletelul tau ca numai vrei ca ca nimeni sa mai patrunda in inima ta, ai aceasta libertate, sa alegi. Avem liberul arbitru, libertatea de a alege.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: