Dan V.

22 01 2017

Buna dimineata,
Ma numesc Dan-V[…moderat…]. Am 69 de ani. In 2002 am incercat sa ma sinucid.
Soacra mea are 95 de ani, este imobilizata la pat, de doi ani si isi doreste sa moara ca sa scape de chinuri si sa nu o mai chinuiasca pe fiica ei cea mica. Convietuim impreuna cu soacra de 35 de ani, fiind casatoriti de 42 de ani. Socrul mi-a murit la 80 de ani, in 1992. Ma rog zi si noapte ca Dumnezeu sa o ierte si sa o primeasca la EL, intrucat dansa ma intreaba zilnic ce sa mai faca sa scape de chinuri. Va rog sa ma ajutati. Mama nasei noastre s-a hotarat sa moara, refuzand sa mai manance si sa bea. I-am spus soacrei mele acest lucru, dar ea este foarte grijulie, ia un pumn de medicamente zilnic si se hidrateaza intens. Cheltuim foarte multi bani pe pempersi si medicamente si supravietuim, dar nu avem o viata decenta.
Va multumim anticipat pentru sfaturi.
Cu stima,
Dan-V[…moderat…]

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

22 01 2017
Adrian

Dragă Dan,

Bun venit aici. În coloana din dreapta am creat o „căsuță” cu pseudonimum „Dan V.”. Este a ta! Aici vei găsi un prim răspuns (al meu), în curând, și sunt sigur că vor urma și altele, din partea membrilor grupului nostru virtual de suport.

Cu prietenie,
Adrian

22 01 2017
Adrian

Dragă Dan,

Înțeleg, din ce scrii, că soacra ta nu vrea de fapt să moară, ci doar să nu se mai chinuie și nici să nu vă mai chinuie și pe voi. Înțeleg, de asemenea, că sunteți epuizați și fizic și financiar după atâția ani de chin. Doar cine nu a trecut pe acolo v-ar putea judeca… dar, totuși, te rog să nu mi-o iei în nume de rău, însă nu cred că este ok felul în care gândești… Dă-mi voie, te rog, să îți spun ce am în vedere.

Și soacra ta, și tu considerați că povara aceasta este mult prea mare pentru a o putea îndura. De fapt, căutați o soluție, și cea mai rezonabilă la care v-ați putut gândi este moartea… DAR te asigur că, în realitate, chiar există soluții REZONABILE. De exemplu, v-ați gândit să o internați pe soacra ta într-un centru pentru vârstnici? Nu va mai putea fi acasă, e drept, însă acolo va fi îngrijită, va primi tratament pentru gestionarea problemelor de sănătate, inclusiv contra durerilor…

Este adevărat că internarea într-un astfel de centru presupune niște costuri, însă bănuiesc că doamna are pensia ei, și oricum voi cheltuiți sume considerabile pentru diversele obligații… Așa, măcar, scăpați de grija aceasta și vă puteți reveni, în timp ce de igiena dumneaei și de tratamente se ocupă personalul specializat… Există, de asemenea, si servicii de îngrijiri paliative si/ sau de tip hospice, pentru cei aflați in situații similare… Și alte servicii sociale, la nivelul comunității! Îți sugerez să iei legătura cu cei de la Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei localității unde aveți domiciliul, sau cu cei de la Direcția Generală de Asistență Socială a Județului vostru, pentru a te interesa ce soluții există pentru voi, din punctul de vedere al serviciilor sociale.

Oricât ar părea de seducătoare, moartea dumneaei, auto-indusă ori sugerată de voi, ca modalitate facilă de a scăpa de probleme, te va împovăra ulterior, atât pe tine, cât și pe soție. Dimpotrivă, dacă veți continua să o îngrijiți cu dragoste, „să vă duceți crucea până la sfârșit”, cum spune Scriptura, veți avea acea liniște sufletească dată de faptul că ați ales să faceți ce trebuie, nu ce e comod… Sau, dacă nu mai puteți, ceea ce nu e în nici un caz de condamnat, să o internați într-un centru în care, în schimbul pensiei dumneaei și, probabil, a unei sume suplimentare, să poată fi îngrijită și să își poată duce cu demnitate restul zilelor, știind că este iubită de fiica și de ginerele dumneaei, și nu că este privită ca o povară insuportabilă și îndemnată să se sinucidă prin înfometare sau însetare…

Mă rog pentru voi, ca Bunul Dumnezeu să vă dea puterea Lui în continuare, înțelepciune și gândul Său cel bun. Gândiți-vă că, dacă ați răbdat atât de mult, restul vieții sale nu mai e chiar atât de mare… Mult a fost, puțin a rămas!

Cu prietenie,
Adrian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
%d blogeri au apreciat asta: