Irina

28 06 2011

Buna..ca multi altii, ideea de a termina cu suferinta m-a adus pe pagina asta, cred totusi ca noi cautam mai mult atentie si iubire, alinare si comfort..de doi ani jumate am parte de ajutorul unor specialisti, psihiatri si psihologi..va inteleg pe toti cum va simtiti insa eu nu am gasit pana acum pe cineva care sa ma inteleaga pe mine..de aceea m-am gandit sa va scriu si eu, poate ne putem sfatui si sprijini reciproc..

Anunțuri

Acțiuni

informatie

4 responses

28 06 2011
addsalu

Draga Irina,

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, iti urez bun venit aici! Ai mare dreptate in ceea ce scrii, cand afirmi ca toti cautam, intr-un fel sau altul si in anumite momente, atentie si iubire, alinare si mangaiere sau acea doza de confort sufletesc pe care ti-o pot oferi aceste lucruri.

Nu stiu daca vom reusi, insa te asigur ca suntem dispusi sa te ascultam, sa incercam sa te intelegem, fara a te judeca in nici un fel. Ti-am facut o “casuta” a ta in coloana din dreapta, si asteptam sa ne scrii cat mai multe detalii din povestea ta, pentru a te cunoaste, pentru a-ti afla păsul si pentru a incerca sa iti intelegem amarul. Si, te asigur, o greutate pe care o duci impreuna cu cineva, nu singura, poate fi purtata mai usor. Poate ca nu va disparea, insa va fi macar putin mai suportabila…

Asteptam asadar randurile tale in coloana din dreapta, sa poata fi urmarite mai usor si citite in contextul lor. “Categoria” sau “casuta” ta se numeste, simplu, Irina.

Cu prietenie,
Adrian

28 06 2011
marya

Irina,
Depinde in ce privinta vrei ca ceilalti sa te inteleaga…Detaliaza!Prieteni ai?Ce te framanta?

30 06 2011
Ovi

Buna Irina,

Intotdeauna m-am intrebat ce se discuta la o sedinta cu un psihiatru/psiholog. Imi poti spune te rog?
Daca de mai bine de 2 ani ai parte de ajutorul lor, sa inteleg ca nu-si au rostul? Sau acest proces dureaza asa mult?

Multumesc,
Ovi

20 01 2015
Lalena

@ Irina

Chiar şi atunci când te vei înţelege sau când vei găsi pe cineva care să te înţeleagă, îţi va fi greu să îţi accepţi existenţa aşa cum e. E multă nedreptate, dar nu toate ţi se trag din vina ta, tot aşa cum nu toate pe care le tragi se datorează altora.

De tine depinde de cine te laşi influenţată: prieteni, cabinete de toate felurile, străini, familie, apropiaţi, în sensul larg al cuvântului. Nu toţi vor avea dreptate, nu toţi îţi vor spune ce simţi sau ai dori să auzi, dar tu ştii ce-i în adâncul tău, mai mult decât toate diplomele de pe pereţii lor. Ai nevoie de un specialist, pe care-l plăteşti, ca să îţi spună ceva ce nu eşti sigură dacă poţi crede? Discuţiile purtate împreună cu oamenii care te iubesc şi pe care-i iubeşti, sunt cele mai deschise şi, dacă ar fi să mă întrebi pe mine, la ei aş apela. Nu sunt toţi proşti şi nu trebuie să fii psihiatru ca să recunoşti că înţelegi sau că te depăseşte o situaţie. Nu trebuie să îmi urmezi ideile, ci trebuie să extragi de aici şi de oriunde se poate, doar ceea ce îţi prieşte şi îţi ajunge la inimă.

Evită, în primul rând, să te minţ şi ocoleşte cât poţi, superficialitatea, ipocrizia, falsitatea, egoismul şi comportamentul de lup în preajma căprioarei. Nu ştiu cum ai ajuns să te simţi astfel, dar protocoalele şi manualele lor nu ştiu chiar tot ce se întâmplă sub soare sau lună. Notează-ţi tot ce auzi, analizează singură, vezi cu ce cazi de acord, vezi ce respingi, află de ce respingi sau de ce vrei să cazi de acord, informează-te şi ai şanse să mai înţelegi ceva. E bine să reţii şi că nu poţi singură, nu întotdeauna.

Tratamentul pentru suflet nu stă în nişte pilule mai dulci sau mai amare. Nu contează preţul lor. Pur şi simplu alea îţi inhibă creierul, deci o să fie mai greu cu raţiunea şi luciditatea pe termen lung, iar tu ai nevoie de ele, nu de comprimate colorate, oricât ai crede c-o să te doară mai puţin, problema n-o să dispară. O să fie amorţită. Confruntă-te, uşor-uşor, cu ce te doare şi stai aproape de ce ţi-e drag. N-ai să te repari integral, dar vei găsi o soluţie să trăieşti fără să îţi urăşti zilele şi fără să te pedepseşti zilnic.

Aş vrea să îţi dau doar veşti bune, dar uneori am prea puţine. Nu există antidot pentru suflet în afară de dragoste. Dă-ţi seama că asta e singura care nu are un preţ pus pe ea. E gratuită. Cu toate astea, nu ştiu cum se face că pare aproape imposibil de găsit în stare pură. Mai caută… Mai ia o pauză, cât să te aduni şi mai caută iar, pentru că ea nu bate la uşă să te întrebe dacă ai nevoie de iubire. Singurătatea poate să îţi fie şi inamic, aşa că, nu te izola complet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: